Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Κουμπαροπαρέες


..γνωστές και ως "ετερόκλητες" παρέες...Ο φίλος έφερε μια φίλη και αυτή μια παλιά γνωστής της και το άλλο παιδί έφερε τον αδερφό του συμφοιτητή του, και όλοι μαζί είπαμε να πάμε για ποτό!
Όλοι έχουμε βρεθεί σε τέτοιου είδους παρέα που συνήθως τα άτομο γνωρίζονται ανά δύο και όχι και τόσο καλά, που μάλλον κανένας δεν κολλάει με κανένα, η κάποιος θα κολλήσει λίγο, κάποιος θα νιώθει σα ψάρι στη στεριά, κάποιος δεν θα χωνέψει τον άλλο καθόλου, κάποιος θα απορεί, για το τυπάκι που έφερε η ξαδέρφη της φίλης του κολλητού μου, :"Έλεος υπάρχουν τέτοια μπάζα!" και κλπ κλπ!
Βέβαια στην άλλη πλευρά του νομίσματος έτσι γνωρίζεις νέο κόσμο, κάνεις νέους φίλους, γνωρίζεις κουλές προσωπικότητες που ποτέ μάλλον δεν θα ξαναβγείς μαζί τους. Αλλά ΟΚ θα έχεις να λες ότι γνώρισες μια 19χρονη κοπελίτσα που στις 12 μας δήλωσε πως νυστάζει γιατί έχει περάσει την ώρα που πέφτει για ύπνο και ένα 30αρη που θεωρούσε πρωτοπορία της Αθηναϊκής ζωής το γεγονός ότι στη Μαβίλη ο κόσμος κάθεται και πίνει καφέ χαλαρά χωρίς καν να ακούει μουσική (και στη πλατεία του χωριού μου το κάνουν αυτό αλλά οκ δε το κάνουμε και θέμα!) ή έναν τελειωμένο τύπο που αφού δεν κατάφερε να κάνει τράκα "γεμιστό" τσιγάρο από μια κοπελίτσα που κάπνιζε Slims αποφάσισε 6 η ώρα ξημερώματα να πέσει με τα ρούχα για ένα μπανάκι στο λιμάνι της Αιγιάλης.
Σε ετερόκλητη παρέα γνώρισες και τον μελαχρινό με τα πράσινα μάτια, μια περίεργη κοπέλα που τελικά έχει γίνει πολύ καλή σου φίλη, τον απίθανο εκείνο τύπο με το τρελό χιούμορ αλλά και την χαζογκόμενα που σε ρώτησε τι είναι αυτό το "Μάλαμα" που λες, το μαλάκα πενήντα- φεύγα που τα έριχνε στην κολλητή σου (άσχετο που και ο μελαχροινός βγήκε μαλάκας στο τέλος ..η διαδρομή μετράει!) και πολλούς άλλους!
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα? Λοιπόν σημειώστε : Αν είστε γκρινιάρηδες και λίγο αντικοινωνικοί (σαν και εμένα) ξεκουνηθείτε λίγο και μη πείτε όχι σε μια πρόσκληση για ποτό/καφέ/σινεμά από έναν γνωστό γνωστού με τη πρόφαση "γιατί να βγω με κάποιους που δεν ξέρω και παίζει να μη περάσω καλά?" Ποτέ δε ξέρεις ίσως κερδίσεις μια ενδιαφέρουσα γνωριμία ή τουλάχιστον ένα λόγο για να γκρινιάζετε με τη ψυχή σας την άλλη μέρα στους φίλους σας που δεν σας ακολούθησαν για να σας σώσουν από την παρανοϊκή παρέα που σας οδήγησε σε Ελληνάδικο με dj τη Τζούλια! ;-)

1 σχόλιο:

Αιθεροβάμων είπε...

Η περιέργειά μου χτυπάει κόκκινο: ποια είναι η χαζογκόμενα με το "Μάλαμα"; Ποια είναι η περίεργη κοπέλα; Ποιος είναι ο μελαχρινός μαλάκας; Και κυρίως, σε ποιο ελληνάδικο παίζει η Τζούλια;;;