Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Παρακράτηση και παράνοια



Δεν ξέρω αν ξέρετε τι είναι παρακράτηση φόρου, που λογικά θα ξέρετε γιατί δεν είστε νούμερα σαν εμένα και δεν ζείτε στο κόσμο της Κουκουρούκου που ζω εγώ!! Θέλω να 'μαι και ελεύθερη επαγγελματίας και μηχανικός μη χέσω!!Ουφ!
Λοιπόν παρακράτηση φόρου είναι όταν στα 800 ευρώ τα 160 παίρνει η εφορεία...και πάλι καλά να λες που η εκπαίδευση δεν έχει ΦΠΑ γιατί θα είχαμε -21% (και από Ιούλιο 23%) άστα να πάνε!!
Ναι, ναι είναι όταν υπολογίζεις να πάρεις κάποια χρήματα και τελικά παίρνεις μη πω...Ναι το ξέρω είμαι υπερβολική, έτσι είναι ο νόμος και οι κανόνες και εντάξει δεν έγινε και τίποτα, μην τρελαίνεσαι!! Βέβαια όταν είσαι σε μία κατάσταση οικονομικά στενή όσο δε πάει και περιμένεις να σε πληρώσουν από κάποιες δουλειές και στην μία σου κάνουν παρακράτηση και στην άλλη σε έχουν στο περίμενε ε ναι τότε υπερβάλλεις!!!
Ω!Και αν υπερέβαλα λέει!Μπορώ να σας δώσω διεύθυνση μαγαζιού στο οποίο έδωσα παράσταση δράματος Δευτέρα βράδυ και σίγουρα τα γύρω τραπέζια θα έχουν να γελάνε καιρό!Τύφλα να έχει η Μαρίκα Κοτοπούλη!Οϊμέ, αλίμονο και κατάρα!
Τέλος πάντων πάει και αυτό! Την φάγαμε και την παρακράτηση και αντέξαμε όπως αντέξαμε και άλλα..ξεσπάσαμε και λίγο και τώρα όλα καλά, μέχρι την επόμενη κρίση τουλάχιστον!


Υ.Γ.1.Όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει ιδέα τι παίζει στα φορολογικά..ας με προειδοποιήσει για τις επόμενες κρίσεις!!
Υ.Γ.2.Ας ελπίσουμε να πληρωθώ το ΣΚ, γιατί θα ανεβάσω Μήδεια στο λιμάνι!!




2 σχόλια:

Αιθεροβάμων είπε...

Πάντως εγώ σ' το λέω, εκείνο το βράδυ σε θαύμασα. Ειδικά στο θεαματικό σου φινάλε (που τώρα δεν το 8υμάμαι ακριβώς, κρίμα...) που κατάφερες σε μία πρόταση να μπλέξεις την Α (γνωστή και ως ψαρίνι), τη Β (αχ αυτή η Β....), τον Γ, τον Τ, τον Κ, εμένα και την παρακράτηση και να καταλήξεις με ορθολογικά επιχειρήματα ότι για όλα τελικά φταίει η Παρακράτηση, πραγματικά υποκλίθηκα (από μέσα μου) στο μεγαλείο σου.

Όσο για τους πέριξ *χασομέρηδες* μην ανησυχείς. Βλέποντας 3 άτομα με 2 καραφάκια ούζο, ενδεχομένως έχουν ήδη βρει μια ικανοποιητική δικαιολογία για την περίπτωσή μας. :p

Αιθέρια είπε...

Ε άμα έχει ταλέντο ο άνθρωπος αυτοσχεδιάζει και ζωγραφίζει!!!