Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό μιλάει για σένα..

Υπάρχουν λόγια που θα ήθελες να τα είχες γράψει εσύ, υπάρχουν στίχοι που νομίζεις ότι ο στιχουργός ήρθε και αντέγραψε από το υποσυνείδητό σου..Μεγάλη μαγκιά αυτή. Λόγια σε βιβλία, σε ιστολογία, σε ταινίες, στίχοι σε τραγούδια και ποιήματα. Όλοι έχουμε ακούσει ένα τραγούδι και έχουμε πει : "Αυτό μιλάει για μένα"!

Υπάρχουν άτομα που μπαίνουν στη ζωή σου και ότι και να διαβάσεις ή ακούσεις νομίζεις πως μιλάνε για αυτά..για σένα κοντά τους.

Και υπάρχουν και άτομα που φεύγουν από σένα και τότε πάλι όλα τα τραγούδια λένε γι αυτά, και υπάρχουν σε κάθε ποίημα, υπάρχουν και στις ταινίες που βλέπεις και στα βιβλία που διαβάζεις..και ότι και να κάνεις είναι ακόμα εκεί..Και εσύ θα ήθελες να τους πεις "διάβασα αυτό, άκουσα αυτό και μιλάει για σένα..".
Αλλά δεν μπορείς γιατί οι γραμμές έχουν χαραχτεί και εσύ δεν επέτρεψες ποτέ στον εαυτό σου να τις περάσει..

"Οι ναυαγοί στεριά γυρεύουν
κι οι νυχτωμένοι την αυγή
ποιες φαντασίες σε μαγεύουν
και άλλο δεν πατάς στη γη
.....
..............
Μια μελωδία μεθυσμένη
παίζουν στο δρόμο οι μουσικοί
σαν έχεις πόρτα κλειδωμένη
πώς θες η άνοιξη να μπει"

Αυτο το τραγούδι μιλάει σε σένα για σένα....*Οι στίχοι είναι του Άλκη Αλκαίου. Το τραγούδι λέγεται "Κόλλα λευκή" και είναι από το καινούργιο cd του Σωκράτη Μάλαμα

1 σχόλιο:

Αιθεροβάμων είπε...

Άουτς. Όχι για το τραγούδι, για το υπόλοιπο. Πλάκα έχει όταν πέφτεις διάνα στις σκέψεις μου (ή και λίγο δίπλα, δεν πειράζει). :D